Over mij

 

Iris Verhoeven

Hoi allemaal! Ik ben Iris, geboren in het jaar 1993 en opgegroeid in het prachtige Noord-Brabantse dorpje Cuijk. Als kind was ik niet weg te houden van een stuk papier en een potlood. Later uitte zich dat in de Media Design opleiding te Nijmegen. In het 3e jaar kwam ik er achter dat de opleiding de commerciële kant op ging, want niet helemaal mijn passie was. Toch heb ik de opleiding afgemaakt. Na 9 maanden in de grafische branche gewerkt te hebben heb ik het roer omgeslagen en ben ik de zorg in gegaan. Het zorgen voor mensen werkte heel motiverend voor me. Na 3 jaar in de zorg gewerkt te hebben ben ik uiteindelijk als receptioniste bij een grote woningcorporatie gaan werken, waar ook het puntje zorgen voor mensen mij mijn voldoening geeft.

Vanaf juni 2015 deel ik mijn leven samen met mijn vriend Ruud Kroon. Hij helpt mij dan ook vaak met het bedenken en verbeteren van projecten. Een echte partner in crime!

 

 

 

 

 

 

Heidens en wat?

Heidens & Heden staat voor het verleden en het heden.

De naam is ontstaan door mijn liefde voor geschiedenis (Heidens-verleden).

En natuurlijk de werkelijkheid waarin wij nu leven, met al haar gemakken en technologie (Heden).

 

Ik wilde een naam creëren met een kreet naar de oud Noorse geloven en denkwijzen, het heidendom, zoals de christenen het later gingen noemen.

Voor mij is het heidendom een manier van leven zonder een specifieke god of heerser, maar met de kracht en wijsheid in je eigen hart en ziel.

Het openstaan voor meerdere werkelijkheden en manieren om te leven en denken - dat geeft wijsheid.

 

En zo kwam de naam tot leven. Daarmee ook het logo wat ik zelf heb ontworpen (ja ja, mijn grafische design achtergrond komt zeker nog van pas!). In de cirkel staat in runen Heidens en Heden gespeld, met daarna mijn initialen; IMV - Iris-Manon Verhoeven. De kleur bordeaux rood sprak mij erg aan omdat het kracht en moed uitstraalt; iets wat ik zeker kon gebruiken met het opstarten van deze spannende maar oh zo leuke stap in mijn leven.

 

Al jaren droomde ik van een eigen “bedrijfje” (de reden voor aanhalingstekens is omdat het niet officieel een bedrijf is, ik ben niet aangesloten bij KvK), en eigen beheer te hebben over dingen die ik maak en uitbeeld naar mensen. Sinds mijn vriend (Ruud Kroon) en ik in de hobby van re-enactment zitten, kwam mijn innerlijke creatieveling als een wervelwind naar buiten, ik moest creëren! Dingen maken, verzinnen, fantaseren, groeien en leren. Na een aantal probeersels kreeg ik zo veel leuke en positieve reacties, dat ik besloot om de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen ding op te zetten.

 

Heidens & Heden is tot het leven gekomen in april 2017, en is snel gegroeid in het aantal volgers, likes en opdrachten die ik mag maken.

Dank jullie allen voor de steun!